Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra

Szombaton túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat. Délutánra azonban itt is napos, gomolyfehős időjárás várható. Zápor, zivatar csak helyenként alakulhat ki. Reggel még megerősödhet az északnyugati szél a Dunántúlon, délutánra viszont mérséklődik a légmozgás. Hajnalban 7-13, délután 22-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a kezdeti napos időt egyre több gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja, és elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amiket helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 6-14, napközben 23-28 fok várható.

Hétfőn is sok fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja meg a napos időt. Az északi és helyenként keleti tájakon számíthatunk még átmeneti jelleggel záporra, zivatarra. A délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Délutánra 23-28 fokig melegszik a levegő.

Kedden egy hidegfront hatására az ország északi felén több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással, viharos széllökésekkel. Többfelé megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Délután a déli tájakon 24-28, máshol 19-23 fok között alakulhatnak a maximumok.

Forrás: Időkép