Jubileum: pénteken felavatják az Egri Csillagok Sétánya tizedik emléktábláját

A legújabb csillagra Csank János mesteredző neve kerül fel.

Az Eger Sikeréért Egyesület kezdeményezéséből létrejött Érsek utcai Egri Csillagok Sétányán azok kapnak csillagot, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak Eger fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. Az egyesület évről évre városunk önkormányzatával együttműködve helyezi el a csillagokat a belvárosi kis utcácskában.

Fotó: Eger Sikeréért Egyesület // Facebook

Legutóbb idén tavasszal avattak csillagot, még hozzá a kilencediket. Akkor Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, érdemes művésznek ítélte oda az elismerést az egyesület. A 10. csillagról szeptember 29-én pénteken „hull le” a lepel és nem más lesz a birtokosa, mint Csank János mesteredző.

Csank János magyar labdarúgókapus, labdarúgó-edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, 1946-ban született Ózdon. Az első osztályban aktív vezetőedzők közül nála csak Garami József rendelkezik több mérkőzéssel. Az 1945. utáni edzők közül pedig az élvonalbeli mérkőzésszámot illetően edzőként Garamin kívül csak dr. Lakat Károly és Kovács Ferenc előzi meg. Eredményeit elismerve Vác városa díszpolgárrá avatta az 1994-es magyar bajnoki cím megszerzése után. A Magyar Labdarúgó-szövetség pedig mesteredzői címet adományozott neki. 1983 és ’86 között az Eger volt a klubja, évenként 30, összesen 90 mérkőzésen keresztül.

Kiemelt kép: csakfoci.hu