Kellemes, tavaszias idő lesz ma

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható. Az északi-északnyugati szelet több tájegységünkön is élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 6 és 12, délután 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napos időt, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. A minimumok 6 és 13 fok között alakulnak, majd napközben 22 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de helyenként felhősebb időszakokkal is számolni kell, viszont említésre méltó csapadék továbbra sem érkezik. Sokfelé élénk, északkeleten erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn egy közeledő hidegfront hatására elsősorban északon, északnyugaton és nyugaton eső, zápor, zivatar már kialakulhat, máshol még szárazabb idő valószínű. Sokfelé szeles időben lesz részünk. A csapadékosabb tájakon 20-25, máshol 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban. Kedden már sokfelé számíthatunk csapadékra. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 21 fok között alakulhat, délkeleten lehet a legmelegebb.