Újra indul a polgármesterségért Mirkóczki Ádám, ám erről éppen csak az egrieknek felejtett el szólni

Tegnap este az országos ATV televízió Voks 2024 című műsorának vendége volt Mirkóczki Ádám polgármester a nemrégiben napvilágra került, botrányos hangfelvétel kapcsán, melyen az hallatszik, hogy a polgármester adatmanipulációval úszna meg számára kínos közérdekű adatigényléseket. A felvétel bejárta az országos sajtót, most az ATV is foglalkozott vele, ahol a tíz perces beszélgetés végén, mintegy mellékesen Mirkóczki azt is megosztotta, hogy újra elindul polgármesternek.

A kellően kínos tíz perces stúdió beszélgetés során a polgármesterre nem jellemző zavarodottság volt érezhető a válaszai során. Beszélt a hangfelvételről ami a Városháza Talponálló oldal hozott nyilvánosságra múlt héten, ám újat mondani nem tudott, csupán az azóta ismételgetett mantrát ismételgette, miszerint csak egy ember ellen irányult ami ott elhangzott, és különben is, ha annakidején vele szemben ezt megtehette az önkormányzat, akkor ő is megteheti most, polgármesterként, másokkal szemben. E mellett szóba került egy bizonyos térfigyelő kamerákkal kapcsolatos ügy is, melyről azon kívül, hogy fegyelmi eljárás folyik ennek kapcsán a hivatalban, többet nem közölt Mirkóczki Ádám.

A tíz perces beszélgetés végén a műsorvezető megkérdezte a polgármestert, hogy esetleg sikerült-e eldöntenie már, hogy neki fut-e a polgármesterségnek újra, mivel néhány hete azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy elindul.

Mirkóczki Ádám válaszul elmondta, igen, újraindul.

Ennek oka szerinte az, hogy az elmúlt időszakban olyan „nemtelen” és „aljas” „támadások” érték a személyét, hogy „el sem tudja képzelni, mi lenne Egerrel, ha a jelenlegi kihívói vezetnék a várost”. Szemben – mint fogalmazott – azzal a „biztos” és „kiszámítható” alternatívával, amit ő kínál az egrieknek, amire véleménye szerinte garancia az elmúlt öt éves „teljesítménye”. (Megjegyeznénk, a polgármester neve valóban garancia egy s másra, a városvezetői teljesítménye pedig tény, hogy mind a 16 folyamatban lévő büntető ügy kapcsán jól ismert… – a szerk.) Hozzátette, ha mégis úgy döntenek az egriek, hogy nem szeretnék őt polgármesternek, akkor természetesen azt is elfogadja és „örömmel” adja át a helyét.

Túllépve azon a tényen, hogy ezek alapján a kampányban ismét készülnünk kell a 2019-ben éppen Mirkóczki Ádám és csapata által meghonosított aljas stílusú közbeszédre az sem elhanyagolható, hogy a polgármester indulási szándéka és annak bejelentése tökéletes látlelet: megmutatja mennyit jelentenek az egriek Mirkóczki Ádámnak ebben a helyzetben. Úgy fest nagyjából semmit, hiszen számára

fontosabb volt elmenni parádézni egy országos televízióba, hogy ott a tíz perces műsoridőből 8 percet ellenfelei lejártatására, mocskolására és minden nemű felelősség önmagáról a hivatali dolgozókra hárítására fordítson, vélt vagy valós sérelmek és kényszerképzetek alapján, míg a maradék 2 percet szánta azokra az emberekre és a tájékoztatásukra, akiktől elvárja, hogy ismét a székébe emeljék.

A minimum lett volna, hogy elsőként azokkal az egriekkel osztja meg indulási szándékát, akiknek a bizalmával sáfárkodik minden egyes nap, Egerben, egri módjára. Hangfelvételek ide vagy oda, van ami nem változik: a stílus és Feldebrő.

Fotó: képernyőkép // ATV