Kezdetben kisebb eső előfordulhat

Hétfőn általában erősen felhős, borongós időre számíthatunk, időnként több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, hószállingózás. Napközben gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, de az esti óráktól kezdve a Dunántúlon egyre többfelé megélénkülhet a délnyugati szél. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -3 és +5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden kezdetben többfelé, napközben elszórtan, az esti órákban pedig megint több tájegységünkön alakulhat ki eső, zápor. Csak kevés helyen süthet ki a nap rövid időszakokra. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Enyhébb légtömeg érkezik térségünkbe, napközben 13-19 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán már több tájegységünkön számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de ugyanakkor időnként többfelé kialakulhat átmenetileg eső, zápor, és néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Kora délutánra 11 és 16 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön sokfelé napos időre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható. Helyenként élénk lehet a szél. Napközben 10-15 fokra van kilátás. Pénteken ismét többfelé szükség lehet az esernyőkre, valamint a Dunántúlon és a középső tájakon az északnyugati szél is feltámadhat. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 11 fok között alakulhat.

Forrás: Időkép