Kissé szeles májusi idő

Szerdán szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként számítani kell záporok kialakulására, az Alföldön elszórtan zivatarokra is. A délkeleti, keleti szél sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a hidegre érzékeny északi és északkeleti tájakon lesz a leghidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 5 és 14 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 20 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. A szeles időben 15 és 25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

hétvégén változékony időben lesz részünk, naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk. Több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a szél. Szombaton 20-26, vasárnap 22-29 fokra számíthatunk a délutáni órákban.

Forrás: Időkép