Ködös reggel, felhős nappal

Vasárnap a reggeli köd lassan oszlik fel, főként északon tartós lehet. Többnyire napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék sehol sem valószínű. A nyugatias szél helyenként élénk lehet. Kora délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabb maximumokat a borongósabb, tartósabban szürke tájakon mérhetjük.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, de az ország északkeleti harmadán többfelé beragadhat a pára, a köd, valamint a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható, de a párás, ködös tájakon szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A borongós, tartósan párás, ködös tájakon 1 és 6, máshol 7 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden ismét találkozhatunk naposabb, valamint tartósabban felhős, párás, ködös tájakkal. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, de a nyirkosabb tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A felhősebb, párásabb országrészekben 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerdán is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet és elvétve kialakul gyenge eső. Helyenként megélénkül, néhol megerősödik a nyugati-északnyugati szél. A tartósabban felhős, nyirkos tájakon 1-5, máshol 6-10 fokra van kilátás. Csütörtökön már több felhő lehet felettünk, de csak kevés helyen számíthatunk kisebb esőre. Csak néhol élénkülhet meg a szél. A maximumok 1 és 8 fok között alakulhatnak.

Forrás: Időkép