Kovács Cs. Tamás: Eger kutyabarát város, fontos az új kutyafuttatók létrehozása

Eger, kutyabarát város. – erről posztolt Facebook oldalán Kovács-Csatlós Tamás. A képviselő nevéhez fűződik a „Kutyabarát Eger Program” elindítása is, melyhez szorosan kapcsolódik a napokban elért újabb eredmény is.

Büszke vagyok, hogy a programot még 2017-ben kezdeményeztem és a napokban újabb eredményeket tud városunk felmutatni ezen a téren!

– fogalmaz a képviselő, akinek elmondása szerint a projekt fő célja, hogy a nem-kutyások és a kutyások normális keretek között tudjanak egymás mellett élni Egerben. Kovács-Csatlós Tamás szerint ezért fontos a város lefedettsége kutyafuttatók szempontjából, és mint azt írja:

A Lénó Kft. a Nagylaposi kutyafuttató területének önkormányzattól történő megvásárlásával a városban 1 kutyafuttató felújítására, valamit 2 új kialakítására vállalt kötelezettséget. Ennek keretében felújításra került az érsekkerti és megkezdődött a Malomárok utca mögötti salakos pálya területén egy új kutyafuttató kialakítása. A helyszínen már kiépítették az ivókutat, de emellett utcabútorok, kutyaürülék-gyűjtők és hulladék gyűjtőedények is kihelyezésre kerülnek, a kis-és nagytestű kutyák számára pedig 1-1 darab ugró akadály is helyet kap. A munkálatok várhatóan három hét múlva fejeződnek be.

Ebben a témában posztolt a tegnapi nap folyamán a polgármester is, közösségi média oldalán. Azon túl, hogy ez egy rendkívül jó hír, neki azzal is szembe kellett néznie a poszt kapcsán, hogy követői a Lajosváros elhanyagoltságát is számon kérték rajta e-tekintetben, sajnos okkal.

Polgármester Úr személyesen ígérte meg két évvel ezelőtt a Lajosvárosnak a kutyafuttatót annak az 500 aláírásnak köszönhetően, amit bemutattunk a részére.

– írta az egyikük, ám az ügyben azóta sem történt előrelépés.