Legendás amerikai izomautók ikonikus alkatrészeit árverezik Kiss Norbi Macskaárvaháza javára

A felajánlóval, Ferencz Zsolt autótörténésszel és autóival május 18-án Felnémeten is találkozhat bárki.

Dodge, RAM, JEEP, Oldsmobile. Legendás amerikai autómárkák, amelyek számos típusa az autótörténelem ikonikus modelljévé vált. Most azonban ezeknek egy-egy különleges alkatrésze jótékony célokat szolgál majd. Ferencz Zsolt (Feco) gépészmérnök, autótörténész, a vecsési Amerikai Autós Élményközpont – Chrysler, Dodge, Ram Múzeum alapítója ugyanis árverésre ajánlott fel néhány olyan jellegzetes alkatrészt, amely akár egy lakás díszeként is különleges tárgyként dobogtathatja meg az autórajongók szívét, miközben árával mentett állatok gyógykezelését segíti majd. 

Igyekeztem a régi, ma már muzeális alkatrészek közül olyanokat összeválogatni, amely önmagában is szép tárgy és kötődik az autótörténelem valamely legendás amerikai típusához

– fogalmazott Feco, aki maga is több mentett macska gazdája és Kiss Norbi ötszörös Európa bajnok autóversenyzőnek, a Macskaárvaház Alapítvány egyik alapítójának a szurkolója. Az amerikai autós körökben rendkívül népszerű szakember örömmel mesélte, hogy az autótörténet iránt érdeklődők körében is egyre népszerűbb az állatvédelem, így abban reménykedik, hogy a felajánlott és egy videón bemutatott különleges és ritka tárgyak egy állatvédő-amerikai autórajongó otthonát díszítik majd. 

Feco, aki rendszeresen önkénteskedik Kápolnán a Macskaárvaházban  és több járműtörténeti projektben együtt dolgozik a kápolnai Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület (MEGÉRTE) aktivistáival, hamarosan ismét Heves Vármegyébe látogat: Bódi Zsolt egri önkormányzati képviselő meghívására részt vesz a Felnlmeti gyermeknapon, ahol egy több mint hatezer köbcentis RAM társaságában gyermekeknek mesél majd a klasszikus amerikai autók titkairól és történetéről. Természetesen erre a rendezvényre is ingyenesen, önkéntesként érkezik.

Autótörténetre és állatvédelemre mindig ráérek, ez nekem nem munka, inkább szenvedély, hobbi és meggyőződés

– mondta a szakember, majd hozzá tette:

akinek a mellékelt videó alapján megtetszik valamelyik alkatrész, írjon a macskaárvahá[email protected] e-mail címre. Az adományt az ő számlájukra kell befizetni, az alkatrészt pedig nálam lehet majd átvenni és aki igényli, természetesen szívesen mesélek is annak az autótípusnak a történetéről, amelybe annakidején be volt építve.