Hűvös, záporos idő

Vasárnap eleinte sok lesz a napsütés, majd egyre inkább megnövekszik a gomolyfelhőzet és nagyjából a Duna vonalától keletre eső területeken (főleg a Duna-Tisza közén és északkeleten) számíthatunk eső, zápor, helyenként zivatar, illetve apró szemű jégeső kialakulására. Nyugaton tart ki legtovább a napos idő. A Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lehet a szél. Délután 9 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton marad hűvösebb az idő.

Hétfőn is marad a változékony, gomolyfelhős időjárás, legnagyobb eséllyel a középső és északkeleti régiókban lehetnek záporok. Este nyugaton is eleredhet az eső. Elsősorban a Dunántúlon és északkeleten lesz élénk, olykor erős az északias szél. Hajnalban a derültebb helyeken gyengén fagyhat, majd napközben mindössze 9 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Kedden felhős, borongós időben lesz részünk, többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon akár zivatar is kialakulhat. Élénk, erős lesz a keleti-északkeleti szél. Nyugaton, északnyugaton és északon csak 9 és 15, máshol 16 és 20 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán sok felhő lesz felettünk, a szeles időben többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra . Nyugaton és északnyugaton csak 7-10, máshol 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők. Csütörtökön helyenként zápor, néhol zivatar még kialakulhat, de már többfelé süthet ki hosszabb időszakokra nap. Szeles időre, 8 és 15 fok közötti maximumokra van kilátás.

Forrás: Időkép