Ma még szeles lesz az idő, de elkezdődik a melegedés

Szerdán eleinte naposabb idő várható, majd délután délnyugat felől erőteljesebben megnövekszik a magasszintű felhőzet. Kisebb eső, zápor késő délután, este alakulhat ki helyenként. A délnyugati szelet élénk, erős, északkeleten néhol viharos széllökések kísérhetik. Hajnalban 3-9, napközben 15-21 fokot mérhetünk.

Csütörtökön napközben napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhatnak elő záporok. Este északnyugat felől azonban egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és északon, északkeleten egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 5-12, délután 17-23 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Északkeleten, és néhol a Kisalföldön is kialakulhatnak még záporok. A Nyugat-Dunántúl kivételével élénk, erős északnyugati szél fog fújni. A csúcshőmérséklet 19-25 fok között alakulhat.

Szombaton túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül. Délután igazi nyárias hőmérsékletekre, 21-27 fokra van kilátás. Vasárnapra száraz, ragyogón napos, gyengén felhős idő körvonalazódik. A délies szél a Dunántúlon megerősödhet. A nappali felemelegedés tovább erősödik, 23-29 fok közötti maximumok várhatóak.