Még hosszú napokig velünk marad az áprilisi nyár

Vasárnap az ország nagy részén már sok napsütésre van kilátás, fátyol – és gomolyfelhők ugyan előfordulhatnak, de csapadék sehol sem várható. Csak kevés helyen élénkülhet meg a légmozgás. Délután 22-28 fok várható.

Hétfőn napos-fátyolfelhős, száraz, kimondottan nyárias időben lesz részünk. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalra északkeleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Kedden folytatódik a napos-fátyolfelhős idő, az esernyőkre továbbra sem lesz szükség. Sokfelé élénk, erős lesz a délies szél. 24-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán is sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést. Délután egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására többfelé megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol északon fordulhat elő zápor. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 15-23, a Dunától kelere 22-28 fokra van kilátás. Csütörtökre napos, száraz idő körvonalazódik. Az északi szél többfelé megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 20-26 fok között alakulhat.