Még pár centi hó hullhat

Csütörtökön borongós, sokfelé csapadékos időre van kilátás. Északon-északkeleten havazás, havas eső, ónos eső, máshol a kezdeti vegyes halmazállapotot követően egyre inkább eső várható. A déli-délkeleti szél a Dunántúlon és délen helyenként élénk lehet. A csúcshőmérséklet -3 és +8 fok között alakul, északon, északkeleten lesz fagyos, délen enyhébb idő.

Pénteken folytatódik a csapadékos idő, több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Az ország nagy részén eső várható, de északon kezdetben ónos eső eshet. Délután délen megszűnhet a csapadék, átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Délen, délkeleten a délnyugati szél a reggeli, délelőtti órákban élénk lehet. Itt jelentősen megenyhül az idő, 8 és 16 fok közé melegedhet a levegő, máshol mindössze 2-7 fok várható.

Szombaton a jelenlegi számítások szerint északnyugat felől ismét többfelé várható csapadék: északon és nyugaton hó, havas eső, máshol kezdetben eső, délutántól havas eső, hó, de ekkor nyugat felől már szűnni kezdhet a csapadékhullás. Északkeleten néhol ónos eső sem kizárt. Az északnyugati szél egyre többfelé felerősödik, a Dunántúlon és a főváros térségében estére viharossá fokozódhat. A maximumok keleten, délkeleten még 8 és 17, máshol 1 és +7 fok között alakulhatnak.

Vasárnap eleinte még északkeleten lehet havazás, hószállingózás, másutt egész nap gyönyörű napos, száraz időre készülhetünk. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra -10, 0 fokig süllyed a hőmérséklet, napközben -1, +3 fok között alakulnak a legmagasabb értékek.

Forrás: Időkép