Melegszik az idő, zápor, zivatar helyenként lehet

Szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Erős lökések legfeljebb zivatarok környezetében lehetnek. Délután 24-29 fok várható.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy kósza zápor, zivatar legfeljebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Sopron környékén időnként élénk lehet a délies szél. Kora reggel 12-17, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Péntek hajnalban északon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Napközben azonban túlnyomóan napos időre készülhetünk, de délután helyenként újra kialakulhat zápor, zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a nyugatias szél. Délután 27-32 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén strandidőre van kilátás. Szombaton 27-33, vasárnap 28-34 fok között alakulhatnak maximumok. A meleg, többnyire napos idő mellett azonban záporok, zivatarok is lehetnek elsősorban északon és a Dunántúlon. A szél zivatarok környezetében támadhat fel, de vasárnap többfelé megerősödik a délnyugati légmozgás is.

Forrás: Időkép