Mirkóczki Ádám és Spisák György aljegyző azonnali távozását követelték hivatalukból – VIDEÓ

Múlthéten csütörtökön ülésezett a városi közgyűlés, ahol minden bizonnyal a legélénkebb vitát a Modern Városok Program 11 milliárd forintjának elvesztése jelentette. Mirkóczki Zita előterjesztését a grémium több órán át tárgyalta mely során kiderült, a város vezetése – különösképpen Mirkóczki Ádám polgármester és a projektekért felelős Spisák György aljegyző – számos ponton mulasztást követtek el a képviselők szerint a projektek bonyolítása során.

A vitáról korábban mi is írtunk, melynek keretében nem csak, hogy beszámolásra kötelezte a testület a város vezetőjét a projektek kapcsán, de az elveszített 11 milliárd forint ügyének súlya miatt többen is követelték Spisák György aljegyző azonnali eltávolítását a hivatalból, illetve azt, hogy Mirkóczki Ádám polgármester vállalja a felelősséget és mondjon le mandátumáról.

A projekteket egy kézben tartó Spisák György aljegyző-kabinetvezető a közgyűlési ülés során többször is magyarázkodni kezdett, mondván nem ők a felelősek a 11 milliárd forintnyi fejlesztés meg nem valósításért. Mindezt helyenként bicskanyitogató stílusban. Fotó: Mihály Péter // Egri Válasz

Dr. Csetneki Attila képviselő javaslata szerint a jövő júniusi választásig Minczér Gábor alpolgármester vegye át a város vezetését, mint ügyvivő polgármester, mely munkájában a Közgyűlési többség minden segítséget meg fog neki adni, amit tud.

Természetesen a polgármester nem mondott le és feltehetően ahogyan az eddigiekért, úgy ezért sem fogja felelősségre vonni a korábban okirat-hamisításért elítélt Spisák György aljegyzőt. Ennek fényében a testület végül egy szigorú, minden részletre kiterjedő beszámoló elkészítésére kötelezte a polgármestert és az aljegyzőt, mindezek mellett pedig kötelezően be kell mutatniuk a Közgyűlésnek mindazon dokumentumokat, levelezéseket amelyeket az elmúlt 4 év során a projektekkel való munka közben születtek.

Kiemelt kép: Mihály Péter // Egri Válasz