Mityó szerint Kálban is van állatbarát megoldás a kóbor kutya problémára

“Tudom, hogy elsősorban macskákat mentetek, de arról is értesültem, hogy nálunk Kálban, önkéntes munkában több gazdátlan kutyát fogadtatok be, gyógykezeltettetek, és adtatok örökbe, köszönet érte” mondta Kormos Gyula (Mityó) káli üzletember, aki a Kápolnai Macskaárvaházba látogatott, ahová adományokkal és önkéntes munka felajánlásával érkezett.

A szülőfalujában, Kálban polgármesterjelöltként induló lokálpatrióta, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével, Bóday Pállal egyezetetett, arról: miként lehet törvényesen, humánusan az állatszerető emberek, de a kóbor állatok sokasága miatt jogosan elégedetlen káliak egyöntetű megelegedésére kialakítani egy akciótervet. 

Nagyon örülök, hogy Bóday úr szavaiból kiderült: ha akarat és munkakedv van, akkor van megoldás. A szakember szerint egy kistelepülési önkormányzat záros határidőn belül meg tudja oldani ezt a problémát, úgy, hogy az ne termelődjön újra, de ehhez először összehangolt tájékoztatás, és adott esetben segítség szükséges azoknak a káliaknak, akik legjobb szándékuk ellenére nem tudják betartani az egyre szigorodó állatvédelmi szabályokat.

– fogalmazott a káli polgármesterjelölt, hozzátéve: az állatvédők szakvéleménye megerősítette abban, hogy ebben az ügyben is új lendületet kell adni Kálnak, ha szebb, otthonosabb, konfortosabb és biztonságosabb falut akarunk utódainkra hagyni.