A polgármester lemondta, most ismét össze akarják hívni a rendkívüli közgyűlést a közbiztonság kapcsán

Korábban írtunk róla, hogy Bódi Zsolt képviselő és további négy képviselőtársa kezdeményezte egy rendkívüli közgyűlés összehívását a városban uralkodó tarthatatlan közbiztonsági helyzet okán. Mirkóczki Ádám polgármester bár összehívta ugyan a közgyűlést, végül egy nappal a tanácskozás előtt lemondta azt. Most a képviselők újra kezdeményezték az ülést.

Bódi Zsolt, Felnémet városrész képviselője korábban közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte több képviselőtársával közösen a tarthatatlan közbiztonsági helyzet okán. A képviselő azt írja, újabb súlyos bűncselekmények történtek a városban, emiatt pedig azonnal cselekedni kell, és ez nem lehet politikai kérdés.

Nincs több idő, azonnali intézkedések kellenek! Ez nem lehet politikai kérdés! Hosszú ideje küzdenek a közbiztonsági problémákkal az Egri és Felnémeti lakosok is! 

A kezdeményezést követően a polgármester összehívta az ülést május 9-re, ám előtte egy nappal váratlanul arra tájékoztatta a képviselőket, hogy „halaszthatatlan elfoglaltsága miatt” nem tud jelen lenni az ülésen, és egészen furcsa módon egyik alpolgármestere és a Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságot vezető Földvári Győző tanácsnok sem lesznek jelen, így az a szürreális helyzet állt elő, hogy a Közgyűlést szabályosan nem lehet megtartani – így lemondta azt.

Városházi információink szerint Mirkóczki Ádám polgármester május 9-én egész nap a Hivatalban tartózkodott, dolgozott, alpolgármesterei házon kívül voltak, Földvári Győző tanácsnok pedig a Balatonnál tartózkodhatott. Ennek fényében minimum furcsa „halaszthatatlan elfoglaltságra” hivatkozni, különösen akkor, amikor az egriek biztonságáról, értékeik védelméről van szó.

Bódi Zsolt képviselő az eset után sajtótájékoztatót tartott az ügyben ahol ismét hangsúlyozta, az egriek biztonsága nem lehet politikai kérdés, így felháborítónak tartja, hogy a közgyűlést lemondta a polgármester. Elmondta azt is, előterjesztésében 25 millió forint forrást kér, melyből finanszíroznák a fokozott járőri jelenlétet, valamint 5 új térfigyelő kamera felhelyezését indítványozná. Bódi Zsolt hangsúlyozta, Felnémeten napi szintűek a bűncselekmények, amik a lakosság élet és vagyonbiztonságát fokozottan veszélyeztetik.

Nem adják fel

Bódi Zsolt szombaton délelőtt osztotta meg a hírt Facebook oldalán, hogy újfent kezdeményezik az ülés összehívását. Mint írja:

Nem adjuk fel!!! Újra kezdeményeztük a rendkívüli közgyűlés összehívását!! A közbiztonság nem politikai kérdés!!! Aki ebből politikát csinál, annak nincs helye az egri közéletben!! Jogunk van biztonságban élni!!

Szabály szerint Mirkóczki Ádám polgármesternek a kezdeményezést követő 5 napon belül kell összehívnia az ülést legkésőbb 15 nappal későbbre. Kíváncsian várjuk, ezúttal Mirkóczki Ádám, Minczér Gábor, Farkas Attila és Földvári Győző tartja- e majd olyan fontosnak az egriek biztonságát, értékeik megóvását, hogy munkahelyi kötelességüket ellátva megjelenjenek az ülésen. Kiderül.