Napközben már nem fogunk fázni

Hétfőn gomolyfelhős, napos időjárás várható, északkeleten fátyolfelhők is megjelenhetnek. Jelentéktelen csapadékra legfeljebb késő délután, este van esély a délnyugati határ közelében. A Dunántúlon a délkeleti, a Dunától keletre az északkeleti szél időnként megélénkül. Délutánra 19 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Kedden folytatódik a túlnyomóan napos idő, csupán délkeleten alakulhat egy-egy jelentéktelen zápor. Többfelé élénk lesz a keleties szél. Sokfelé hűvös lesz a hajnal, 4-12 fok közé hűl a levegő, az északkeleti fagyzugos helyeken lesz a leghidegebb. Délután 20 és 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán a gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként, nagyobb eséllyel keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Délután 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön a megnövekvő gomolyfelhőkből főként a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok. A délkeleti szelet már több helyen erős, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 21-27 fok között valószínű. Pénteken már többfelé előfordulhat zápor, zivatar. Élénk, erős lesz a délkeleti szél. Napközben 20-27 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép