Néhány centi hó hullhat

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon és északkeleten havazásra, hajnalban, reggel főként a Dunántúlon és délen ónos esőre is. Majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, de a Dunától keletre ekkor még többfelé várható eső, havas eső, északon havazás. Egyes tájegységeinken élénk lehet a változó irányú szél. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -6 és 0, napközben -1 és +9 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, északon havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Kedden a nap első felében országszerte sok napsütésre van kilátás, majd délután délnyugat felől felhők érkeznek a Dunántúl és az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon a délután második felében és este egyre többfelé elererd az eső. Kezdetben a Dunától keletre elszórt záporok kialakulhatnak, északon reggel ónos eső sem kizárt, majd délután északkeleten néhol lehet még egy-egy futó zápor. A nyugati-délnyugati szél északon, északkeleten élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakulhat.

Szerdán sokfelé esős időre van kilátás. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 9 fok között alakulhat. Csütörtökön már csak helyenként számíthatunk csapadékra, és több tájegységünkön a nap is előbújhat a felhők közül. A néhol kissé szeles időben 3-9 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.

Forrás: Időkép