Nyári meleg elszórt záporral, zivatarral

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként északon, északnyugaton és nyugaton kialakulhat átmenetileg egy-egy futó zápor, zivatar. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra több tájegységünkön is pára, köd képződhet. Reggel 9 és 15, délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg. Átmeneti jelleggel több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél záporok, zivatarok környezetében erős, olykor akár viharos is lehet, egyébként gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18, legmagasabb 26 és 33 fok között alakul.

Szombaton a nap első felében sok napsütésre van kilátás, délután viszont északon és a Dunántúlon már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és északon elszórtan, a Dunántúlon viszont többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Helyenként élénk lesz a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, és több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Vasárnap többfelé élénk, hétfőn pedig erős lesz a nyugati-délnyugati szél, de zivatarokat viharos széllökések is kísérhetnek. Vasárnap 28-33, hétfőn 28-35 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Forrás: Időkép