Virágoszlopokkal szépült Eger belvárosa

Fotó: Városgondozás Eger Kft.

Tíz darab virágoszlopot helyezett ki a Városgondozás Eger Kft. a belvárosban a turisták által leggyakrabban látogatott helyszíneken. Üde színfoltot jelentenek ezek a város összképében, hiszen ilyen látványosságok korábban nem voltak még Egerben. A város idén is elindul a Virágos Magyarország versenyen, a Városgondozás pedig bízik benne, hogy ezek az új attrakciók elnyerik a zsűri, valamint természetesen az egriek tetszését is.

A 2 méter magas virágoszlopok közül négybe díszburgonyát, hatba pedig begóniát ültettek. Az oszlopokat párban helyezték ki a belváros öt pontján: a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában lévő parkolóban, a Líceum előtti csobogónál, a Dobó István téren a Polgármesteri Hivatal bejáratánál, a Kis-Dobó térre vezető hídon, valamint a Gárdonyi Géza téren lévő „EGER” feliratnál.

A Városgondozás tervei szerint az egynyári növényekkel beültetett oszlopok idén ősz elejéig maradnak jelenlegi helyükön. Amennyiben a látványosságok elnyerik a közvélemény tetszését, a cég jövő évtől minden esztendőben új növényekkel ülteti be az oszlopokat, melyek a nyári szezonban több hónapon keresztül díszíthetik Eger belvárosát.

Fotó:Városgondozás Eger Kft.