Pára, köd indítja a vasárnapot

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután nyugaton és északon lehet több fátyolfelhő az égen, illetve az Északi-középhegység térségében helyenként tartósan megmaradhat a köd és az abból kialakuló rétegfelhőzet. A délnyugati szelet élénk, az ország nyugati felén erős lökések kísérhetik. Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő, de a tartósabban ködös, felhős északi tájakon 15 fok alatt maradhatnak a maximumok.

Hétfőn fátyolfelhős-napos időre készülhetünk, esni nem fog. A délies szél többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős, Sopron környékén akár viharos lehet. Hajnalban 7 és 16, napközben 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, 25 fokra délen van esély.

Kedden érkezhet a következő hidegfront, ami felhős időt hoz. Több helyen alakulhat ki eső, zápor, emellett zivatarok is előfordulhatnak. Az élénk, erős délies szél este fordulhat északnyugatira. A csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Szerdán az ország északkeleti felén a nyugati, csütörtökön a Dunántúlon a déli szél lesz többfelé erős, utóbbi nyugaton helyenként viharos. Hajnalonként pára-, ködfoltok képződhetnek, a minumumok 2 és 9 fok között alakulhatnak. Délutánonként 13-19 fokra készülhetünk.

Forrás: Időkép