A DK szerint a városvezetés végrehajtja a NER utasításait, ezért tovább gyűjtik az aláírásokat

Nem csendesedik az akkumulátor gyár körüli botrány. A mai napig nem adott magyarázatot a város vezetése, hogy pontosan hol, kivel és milyen célból találkozott az alpolgármester és az eljegyző Kínában, ahogyan azt is titkolják, mennyibe került ez a városnak és miért éppen ők ketten utaztak el erre a kiküldetésre. A DK az ügy kirobbanását követően aláírásgyűjtést indított az ügyben, majd most a közgyűlés akkugyár ellenes döntése ellenére is folytatják a szignók gyűjtését.

Néhány napja indította el a helyi DK szövetségeseivel együtt azt a preventív aláírásgyűjtést melynek célja, hogy megelőzze egy esetleg akkumulátorgyár Egerbe telepítését. A kezdeményezés elindítása utána a környezetterhelő gyár Egerbe telepítésében való segédkezéssel vádolt városvezetés Minczér Gábor alpolgármester neve alatt egy plagizált előterjesztéssel próbált elébe menni az őket érő támadásoknak, de a javaslat elfogadása és a közgyűlés döntése ellenére sem állítja le a gyűjtést az ellenzéki pártok helyi szövetsége. Ennek oka, hogy szerintük Mirkóczki Ádám és a városvezetés „a Fidesz és a NER utasításait hajtja végre” és számukra „nem jelent gondot Egerbe akkugyárat telepíteni”.

Mirkóczki Ádám, Minczér Gábor és Farkas Attila kiszolgálják a NER-t. Folyamatosan azt hangoztatják, nem kellenek politikusok. Ha ők nem politikusok, mégis minek határozzák meg magukat? Mi, ellenzéki politikusok küzdünk a Fidesz és a NER ellen. Ők, akik nem tartják magukat politikusnak, végrehajtanak minden utasítást, amit a Fidesz, a kormány és a NER Budapestről küld számukra. Láttuk ennek példáját a kínai út, a garzonház, vagy éppen most a Mészáros-féle bank helyzetbe hozása kapcsán. Mirkóczki Ádám és a Fidesz számára nem jelent gondot egy egri akkumulátorgyár idetelepítése.

A párt a közösségi oldalukon közzétett bejegyzésben úgy fogalmaz, az egriek számára egy esetleges akkumulátorgyár ellen az egyetlen garancia a közösen gondolkodó ellenzéki pártok szövetsége, Balázs Miklós polgármesterjelölt személye és természetesen egy elsöprő többségi döntés az egriek részéről.

Eközben a polgármesterjelölt közösségi oldalán megköszönte azoknak a képviselőknek a szavazatait, akik a csütörtöki közgyűlésen igent mondtak a korábban Komlósi Csaba neve alatt futó DK-s előterjesztésre, melyet most Minczér Gábor alpolgármester vitt a testület elé. Balázs Miklós szerint a veszély még mindig fennáll, hiszen a NER fokozódó egri jelenléte, és az őket segítők hozzáállása komoly aggodalomra ad okot, így még nem került le a napirendről az akkumulátor gyár építése, amivel tönkre tehetik vizeinket, földjeinket.