Hogy mi?! Akkumulátor gyár Egerbe telepítéséről tárgyalhat a városvezetés Kínában

Az ügyben a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, az információik szerint öt napos hivatalos úton viszonylag kevés szakmai program kapott helyet, mely lehetőséget ad nem hivatalos egyeztetések és tárgyalások lebonyolítására a városvezetés két tagjának.

A párt közleményét úgy kezdni, az elmúlt napokban egyre több forrásból hallani városszerte, hogy az alpolgármester és az aljegyző urak a múlt héten szombaton Kínába utaztak egy hivatalos út keretében. Ahogyan azt is hallani azóta, hogy nem csak az utazás eredeti és hivatalos programja volt az egyetlen ok, amiért ezt az öt napos, bolygónk másik felére szólító üzleti utazást bevállalták – persze a Városháza és az egriek költségén, írja a közlemény.

A CATL németországi gyára Fotó: MARTIN SCHUTT/dpa Picture-Alliance via AFP

Néhány hónappal ezelőtt a DK helyi szervezet együttműködve Komlósi Csaba önkormányzati képviselővel megpróbálta elejét venni, hogy akkumulátor gyár települhessen Egerbe. Akkor a város vezetése és a közgyűlési képviselők többsége – köztük az azóta nyíltan a DK, az ellenzék és az egriek árulójává lett Földvári Győzővel – meghiúsította ezt a védekező intézkedést, emelték ki. Mint fogalmaznak:

Akkor még nem tudtuk, hogy a polgármester cinkos hallgatása és gyáva gombnyomása feltehetően nem mást jelentett, mint hogy tudta, Egert is eléri majd az orbáni elmebaj.

Most azonban a DK szervezete úgy tudja a városvezetés a Fidesz kérésére fejet is hajtott akaratuk előtt. Szerintük erre utal az is, hogy Mirkóczki Ádám polgármester néhány napja a Hit Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy Eger jövőjét ő abban látja, ha ipar települ a városba. Még azt is megnevezte az interjúban, hogy a 25-ös út melletti területre szeretne e célból létrehozni egy ipari parkot.

Mindezek után most már az is könnyen gyanítható, hogy az új ipari park első „lakója” nem más lenne, mint egy kínai akkumulátor gyár, amit talán éppen ezekben a percekben tárgyal le a város érdekének szolgálatára felesküdött Minczér alpolgármester és a „kimagasló üzleti érzékéről és érdeklődéséről” városszerte híres Spisák aljegyző.

– fogalmaz a közlemény.

Spisák György aljegyző a kép baloldalán. A DK közleményében úgy hivatkozik rá, mint a „kimagasló üzleti érzékéről és érdeklődéséről” városszerte híres városi aljegyző. Fotó: EgerInfo

Közleménye végén a párt a következő kérdésekre vár egyenes választ a városvezetéstől és a polgármestertől:

Minczér Gábor alpolgármester és Spisák György aljegyző utazása, öt napos szállása és ellátása mennyi pénzébe kerül az egri adófizetőknek?

Milyen konkrét céllal utazott a két említett személy Kínába és miért éppen ők? 

Milyen hivatalos és nem hivatalos programokon vett részt az alpolgármester és az aljegyző?

Tárgyalnak akkumulátorgyárak Egerbe telepítéséről is, vagy esetleg vendégmunkásokat kíván a városvezetés Egerbe telepíteni?

Miért éppen akkor utazik két fontos személy a városvezetéstől Kínába, amikor a Liszt Ferenc reptér megvásárlása mögött Peking tűnik fel?

Mi a véleménye Mirkóczki Ádámnak arról a Kínáról, ahol minden nap megalázzák, elnyomják és másodrangú állampolgárokként kezelik a keresztényeket, miközben a polgármester önmagát büszke kereszténynek vallja?