Szeles, hózáporokkal tarkított idő

Vasárnap gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupelzáporok. Élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz az északnyugati szél. Kora délután 0, +5 fokot mérhetünk.

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Az ország északi-északkeleti felén hószállingózás, gyenge havazás, néhol havas eső, délen kisebb eső fordulhat elő elszórtan. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, délután pedig 0-8 fokra van kilátás.

Keddre egy mediterrán ciklon hozhat országos csapadékot, elsősorban északon és északkeleten havazhat, máshol inkább eső lehet a jellemző. Több helyen élénk, reggel délkeleten, délután a Dunántúlon erős lehet a légmozgás. Napközben 0 és 8 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de keleten, északkeleten még havazhat. A szeles időben -2 és +5 fok közötti maximumokra van kilátás. Csütörtökön ismét többfelé lehet csapadék: északon, északkeleten vegyesen hó, havas eső, ónos eső, máshol eső. Átmeneti enyhülés kezdődik.

Forrás: Időkép