Szeles idő, esővel, záporokkal

Vasárnap délnyugat felől fokozatosan csökkenni fog a felhőzet, de eleinte északon még eső, zápor előfordulhat, majd később nyugaton és északkeleten alakulhat ki zápor, esetleg egy-egy zivatar. A nyugatias szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Enyhe lesz a délután, 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok helyenként rétegfelhővé alakulhatnak és csak lassabban oszlanak majd fel, de ezt követően fátyolfelhős-napsütéses időre van kilátás. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. Hajnalban már hűvösebb lesz, 4-11 fokot mérhetünk, délután pedig 18-23 fok valószínű.

Kedden sok fátyolfelhő lesz felettünk, így szűrt napsütésre számíthatunk, délután az északnyugati határszélre sodródhatnak be záporok. Csapadék az esti órákban érkezhet nyugatra és délre eső, záporok formájában. A délies szél többfelé megélénkül, nyugaton megerősödik. Napközben 16-25 fokot mutathatnak a hőmérők, északon, északkeleten várható a hűvösebb idő.

Szerdán reggel szükség lesz az esernyőkre, a csapadék várhatóan egyre jobban kelet felé tolódik majd. Változékony felhőzetre, valamint élénk, a Dunántúlon erős déli-délnyugati szélre készülhetünk. Napközben 17 és 25 fok közötti maximumokat mérhetünk. Csütörtökön sem lesz zavartalan a napsütés, és helyenként eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél több helyen megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 16-23 fok között valószínű.

Forrás: Időkép