Több mint 40 demonstrátor segíti az oktatók munkáját az őszi félévben

Több mint 40 demonstrátor segíti majd az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatóinak munkáját a 2023/2024-es tanév őszi félévében. A kinevezésről szóló dokumentumokat Dr. Juhász Tibor tudományos rektorhelyettes adta át a hallgatóknak október 18-án a Líceum Kápolnájában. 

Az újonnan kollégákká fogadott hallgatókat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos rektorhelyettese köszöntötte az október 18-i ünnepségen. Dr. Juhász Tibor kiemelte, a jelenlévők életében jelentős szintlépés történik, hiszen korábban csak az intézmény polgáraiként, mostantól azonban oktatókként is tevékenykednek a mindennapokban. A rektorhelyettes úgy fogalmazott, demonstrátornak lenni hatalmas elismerés, de felelősség, feladat és lehetőség is egyben. Hozzátette, öröm számára, hogy az őszi félévben szinte minden intézetből került ki olyan hallgató, akit most kollégává fogadnak.

Dr. Juhász Tibor eredményes munkát kívánt az ünnepségen résztvevőknek, majd az oklevelek átadása következett. Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettessel közösen fejezték ki gratulációjukat az új demonstrátoroknak.

A demonstrátori cím a hallgatókat feljogosítja arra, hogy a diplomájuk megszerzése előtt oktassanak, illetve kutatói munkákhoz asszisztáljanak. A tavaszi félévben összesen 44-en élhetnek ezekkel a lehetőségekkel, a legtöbben ezúttal a Matematikai és Informatikai Intézetből pályáztak, de a sporttudomány területéről is sokan jelentkeztek. Az eseményt a Gyakorlóiskola Ének-zene tagozatának műsora zárta.

A demonstrátorok és intézményeik listája IDE KATTINTVA olvasható.

via uni-eszterhazy.hu