Szeles idő futó záporokkal

Pénteken sok felhő lesz az ország nagy része felett, de hosszabb-rövid napos időszakokra többfelé számíthatunk. Egy hidegfront hatására több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, helyenként havas esőre, hózáporra, graupel záporra, egyes hegyeinkben akár kisebb havazásra is számítani kell. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, főként az ország északi felén erős lesz. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Szombaton keleten, délkeleten lehet több felhő az égen, máshol a napos időszakok mellett felhőátvonulásokra számíthatunk. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, havaseső-záporok, majd egyre inkább hózáporok. Néhol az ég is megdörrenhet. A keleti-északkeleti tájakat leszámítva sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Reggel sokfelé fagyni fog, majd délután 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap is gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupel záporok. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően délután csak 0, +5 fokra van kilátás.

Hétfőn északkeleten számíthatunk több napsütésre, máshol helyenként gyenge havas eső, kisebb havazás is kialakulhat. Csak néhol lehet élénk a légmozgás. A csúcshőmérséklet 0 és +6 fok között alakulhat, délnyugaton lehet enyhébb az idő. Még meglehetősen nagy bizonytalanság mellett keddre egy mediterrán ciklon hozhat szeles, csapadékos időt, és akár többfelé havazhat is.