Szeles idő záporokkal, hózáporokkal

Szombaton visszatér a napsütés. Már csak keleten eshet az eső, máshol pedig futó záporok alakulhatnak ki. Az észak hegycsúcsokon havas eső, kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Sokfelé erős, a Dunántúlon és a középső tájakon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban -2, +5 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 4 és 9 fok között alakul.

Vasárnap egy melegfront felhőzete érkezik fölénk, több helyen előfordulhat gyenge eső, északon havas eső, havazás is. A délire-délnyugatira forduló szél veszít erejéből, csak helyenként északnyugaton lehet élénk. Csípős lesz a reggel -5, +1, a fagyzugokban akár -7, -6 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet. Napközben 2-9 fokot mérhetünk.

Hétfőn délelőtt naposabb, délután felhősebb időre készülhetünk. Kisebb eső, záporok északkeleten alakulhatnak ki. A legtöbb helyen mérsékelt, északon, északkeleten élénk, néhol erős lesz a nyugatias szél. Hajnalban -2, +6, napközben 9-15 fok várható.

Kedden délen lesz felhősebb az ég, északon várható a több napsütés. Délnyugaton reggel esőre, északon pedig napközben van kilátás néhol záporokra. A Dunántúlon és a főváros térségében lesz élénk az északnyugati szél. Hajnalban -1, +7, délután 7-12 fok valószínű. Szerdán a változóan felhős-napos időben néhol lehetnek záporok. Az északias szél többfelé erős, nyugaton viharos lehet. 4-10 fok közötti alakulhat a csúcshőmérséklet.

Forrás: Időkép