Pénteken fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol északkeleten alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. Sokfelé lesz élénk, helyenként erős a légmozgás. Délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a Dunántúlon ígérkezik a legtöbb napsütés, másutt vastagabb fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Az északkeleti részeken eső, záporok kialakulhatnak. A nyugatias szél helyenként élénk, néhol erős lesz. Délután sokfelé kora nyárias időre számíthatunk, 21 és 27 fok közé melegszik a levegő, az alacsonyabb értékeket északkeleten és az Északi-középhegységben mérhetjük.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, felhők alig lesznek az égen. Csapadék sehol sem várható. Helyenként megélénkülhet a szél. A csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Hétfőn és kedden folytatódik a napos, száraz idő, felhőkkel továbbra is alig találkozhatunk majd. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. Hétfőn 23-28, kedden 24-29 fokot mutathatnak majd a hőmérők a legmelegebb órákban.

Forrás: Időkép