Tarsoly József a Mirkóczki-hangfelvételről: folyamatosan megvezetik az egrieket!

Péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót Tarsoly József, független polgármesterjelölt a Dobó téren, a Városháza előtt. A független polgármester- és képviselőjelölt az eseményen a csütörtök délután a sajtóban megjelent újabb polgármesteri hangfelvétel kapcsán szólalt meg, és hangsúlyozta: mint az már lassan megszokott, ezen a héten megint van min megbotránkoznia a városnak és talán nincs másik település Magyarországon, ahol így ömlene a csapból a botrány, mint Egerben.

Tarsoly József péntek délelőtt a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót. A jelölt először arról beszélt, mióta bejelentette indulását a polgármesteri és egyéni képviselői tisztségért, azóta többen is kérdezték, mik a motivációi.

Több választ is adtam, de ezek könnyedén összefoglalhatók azzal, hogy mint életem során már oly sokszor: Eger ügyét szeretném a legelső helyre tenni, Eger érdekeit szeretném szolgálni. Egy olyan várost szeretnék vezetni, amelyben nem a pártpolitikai csatározások, nem a szűk körök által megvitatott akarat, hanem az egriek érdeke érvényesül.

– emelte ki.

Kiemelte, hogy úgy érzi, most elérkeztünk egy olyan pontra, ahol újra hitet kell tennie az értékei mellett. A közvélemény értesülhetett a sajtóból, hogy mint az már lassan megszokott, ezen a héten megint van min megbotránkoznia a városnak, mondta. Talán nincs másik település Magyarországon, ahol így ömlene a csapból a botrány, hangzott el, utalva ezzel a tegnap napvilágot látott újabb Mirkóczki hangfelvételre, melyen a polgármester feltehetően Egyed Zsolt Rádió 1 vezetővel arról értekezik, hogyan fogják az önkormányzat pénzét, az egriek adóforintjait egy Mirkóczki-barát álfüggetlen hírportál létrehozására kiszervezni. Ez a portál a hangfelvételen elhangzottak alapján feltehetően az egripost.hu.

Az egyik probléma az, hogy ma Egerben, választott tisztségviselőkről hangfelvételek készülnek. Még nagyobb probléma az, ami ezeken a felvételeken elhangzik. Az, hogy az egrieket ilyen mértékben meg akarják vezetni, az, hogy az itt lakók számára már azt is hősként akarják feltüntetni, aki pusztán csendben-lapítva közkézre ad pár részletet a valóságból, megmagyarázza, miért tart ott ez a város, ahol.

Én azt hiszem, nem árulok el hatalmas titkot, ha azt mondom, itt alapvető erkölcsi és morális problémák vannak.

– hangsúlyozta Tarsoly József független polgármesterjelölt, majd hozzátette, arra kéri az egrieket, hogy június 9-én közösen vessenek véget ennek a helyzetnek. Mint fogalmazott, elég volt abból, hogy nem Egerben élők döntenek az egriek és Eger jövőjéről. Elég volt abból, hogy a pártok és az álcivil egyesületek oltárán áldozzák fel, az egriek és Eger jövőjét. Elég volt abból, hogy ezek az emberek felelősség és következmények nélkül szám-záras ajtók mögül dúlják fel az otthonainkat.

Tarsoly szerint nem szabad elfelejtenünk, hogy a választásig még hosszú hetek állnak előttünk. Ez az idő elegendő arra, hogy megfontolt döntést hozzanak azok is, akik választanak június 9-én, és azok is, akik választási lehetőségeket kínálnak az egrieknek, utalva ezzel az ügyekben érintett jelöltek esetleges visszalépésére.

Eger menjen-e tovább ezen az ösvényen, vagy lépjünk rá egy olyan új útra, melyen haladva, az egriek és Eger üdve a legfőbb törvény? Arra kérem Önöket, hogy június 9-én, Egerben élő egrieket bízzanak meg közös jövőnk képviseletével! Legyen Eger újra az egrieké!

– zárult a sajtótájékoztató.