Tarsoly József lett a befutó a Csillag Futamon!

Csillag Futam néven rendeztek váltó versenyfutás az Egri Csillag Weekend utolsó napján a Dobó téren.

A versenyre 11 borász és 11 borkedvelő jelentkezését várták, hogy a kijelölt csapatokban teljesítsék a 1,5 km-es távot egymással versenyezve.

A program célja Eger borkultúrájának bemutatása, a pincészetek, Egri Csillag borok népszerűsítése egy közös egészséges program által, ahol a borászok és a civilek együtt versenyeznek. Az Egri Csillag Weekend legújabb programja, ahol összegyűlik a város, hogy együtt szurkoljon a borászoknak, barátoknak. Fontos küldetés, hogy a borfogyasztás is lehet egészséges megfelelő keretek között.

Váltó versenyfutás táv | 1,5 km: A Dobó szobor mögötti bringa úton a kórházig, onnan vissza a bringa út feletti járdán a Dobó térig.

Tarsoly József és csapata nyerte az aranyat a Csillag Futamon melyről bejegyzést tett közzé. Mint írja:

Juhász Ádám barátommal közösen vettünk részt – ő a 7-es én a 8-as rajtszámmal – az Egri Csillag Weekend mai Csillag Futamán ahol a csapatunk első helyezést ért el. Köszönet a rendezőknek a színvonalas szervezésért! Nagyon fontosak az ilyen rendhagyó, izgalmas, új programok melyekkel nem csak a szőlész-borász szakma, az egri bor és borászok tiszteletére, de a sport és az egészség fontosságára is remekül fel lehet hívni a figyelmet.

Levezetésképpen a polgármester jelölt még a Fertálymesteri Testület kerékpár túrájához is csatlakozott, „csakhogy biztosan meglegyen a napi testmozgás.”

Fotó: Mihály Péter