Újabb elismerést zsebelt be Eger

A 2010-ben alapított City Hungary a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma.

A City Hungary Program keretében a környezetvédelemért, a város zöldítéséért, a föld, a víz, a levegő használatának optimalizálására tett erőfeszítésekért, az energiatudatos szemlélet és ennek gyakorlati megvalósításának elismeréseként a szakmai zsűri a Holnap Városáért Díjban részesítette Egert, amit Farkas Attila alpolgármester vehetett át Budapesten, a Benczúr Ház Rendezvényközpontban szervezett ünnepségen.

A program célja, hogy olyan sikeres hazai és nemzetközi modelleket mutasson be, melyek minél magasabb életminőséget biztosítanak az adott településen élők számára. E program része a 2013-ban létrehozott, a Holnap Városáért Díj, melynek fővédnöke, valamint a bíráló bizottság elnöke dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke.

A zsűri 8 kategóriában értékelte a pályázatokat, ilyen volt többek között “Az intelligens, okos városért”, az “Egészséges városért”, “A tiszta városért-a felelős hulladékgazdálkodásért vagy a “Természeti erőforrás hatékonyság (föld, víz, levegő védelme, energia…) kategória, városunk ez utóbbiban mérettette meg magát.