Újra szükség lesz az esernyőkre

Pénteken felhős, borongós időre készülhetünk. Nyugat felől a hajnali óráktól kezdve egyre többfelé elered az eső, napközben a középső, este pedig már a keleti, északkeleti tájakon is számíthatunk csapadékra. Estefelé helyenként a Dunántúlon záporok, néhol akár zivatarok is előfordulhatnak. A délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek. Hajnalban -2 és +9 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, gyenge fagy helyenként északon, északkeleten lehet. Ugyanakkor északon foltokban pára, köd képződhet a reggeli órákra. Kora délután 7-15 fokot mérhetünk.

Szombaton is erősen felhős, borult idő ígérkezik. Többfelé várható ismét eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik az északnyugatira forduló szél. Reggelre északon és az Alföldön többfelé pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Vasárnap mindenhol kisüt a nap hosszabb időre, de néhol északkeleten és keleten még egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat. A hajnali pára- és ködfoltok a kevésbé szeles tájakon tartósabban megmaradhatnak. Többfelé élénk lesz a nyugatias szél. Hajnalban helyenként gyengén fagyhat, majd napközben 7 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn hajnalban már több tájegységünkön fagyhat, majd napközben egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, délután északnyugaton és északon eleredhet az eső. A délies szél délután egyre nagyobb területen megélénkülhet. Kora délután 7-13 fok valószínű. Kedden kezdetben többfelé, délután már csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor. A szeles időben 11-16 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép