Videón ahogy elgázolnak egy gyalogost az Érsekkert melletti zebránál – VIDEÓ

Az úttesten áthaladó gyalogosnak hatalmas szerencséje volt, csonttörés nélkül megúszta a gázolást, írta meg a Heol.

Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki elütötte az úttesten átkelő gyalogost – a Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vád szerint az autós 2022 novemberében az egri Érsekkert melletti hosszú és egyenes útszakaszon közlekedett. A gyalogos sértett eközben elindult, hogy átkeljen az úttesten, azonban nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, hanem kb. egy méterrel mellette tette ezt.

A vádlott nem kellő figyelmességgel vezetett, így nem vette észre, a túloldalra már majdnem átértő sértettet, akit a kocsija elejével fékezés nélkül elütött, és messze előre lökött.

A vádlott rögtön megállt, és a sérült segítségére sietett, aki több méterrel az elütés helyétől feküdt a földön. A balesetet a sértett – a csodával határos módon – csonttörés nélkül megúszta, a jobb keze hüvelykujjának ficamát és agyrázódást szenvedett el. A központi járási ügyészség az Egri Járásbírósághoz most benyújtott vádiratában a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A balesetet térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel alább látható.

via HEOL