Melegebb, de szelesebb idő vár ránk ma

Napos idővel indul a péntek, majd délután már gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az északi határ közelében alakulhat ki egy-egy gyenge futó zápor. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérik majd, de a Dunántúlon többfelé viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 1 és 9 fok közötti minimumokat mérhetünk, majd napközben 18 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton napos-fátyolfelhős időben lesz részünk, esni sehol sem fog. Sokfelé élénk, északnyugaton és nyugaton erős lesz a délies szél. Reggel 6-14, délután 21-27 fokot mutathatnak a hőmérők, az Alföldön és a Dunántúl déli tájain lesz a legmelegebb.

Húsvétvasárnap is elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, de helyenként már vastagabb fátyolfelhők is megjelenhetnek az égen. Csapadék továbbra sem várható. Nyugaton, északnyugaton és északon erős, máshol élénk lesz a délies szél. A szombathoz hasonlóan ezen a napon is 21 és 27 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Húsvéthétfőn már vastagabb felhők érkeznek hazánk fölé. A jelenlegi számítasok szerint egy közeledő hidegfront miatt a délután második felében a Dunántúlon, este pedig már a középső tájakon is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Élénk, erős, néhol viharos lesz a délies szél, mely az esti órákban nyugat felől egyre nagyobb területen délnyugatira, majd nyugatira fordul. Délután 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők, a déli tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket. Kedden a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Szeles lesz az idő. Visszaesik a hőmérséklet, a maximumok 14 és 19 fok között alakulhatnak.