Zápor, akár zivatar is jöhet

Hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, az ország nagy részén számítani kell futó záporok kialakulására, elsősorban az északkeleti országrészben zivatarokra is. Az intenzívebb gócokat továbbra is apró szemű jég, illetve jégdara kísérheti. Többfelé élénk, erős, záporok-zivatarok környezetében viharos lesz az északnyugati szél. A délutáni órákban 10-15 fokot mérhetünk, de záporokat, zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

Kedden kezdetben fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső esetleg estefelé délen, délnyugaton fordulhat elő. Élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a délkeleti szél. Hajnalban -4, +5, napközben 12-18 fok valószínű. Reggelre északkeleten pára-, ködfoltok képződhetnek.

Szerdán kezdetben változóan fehős lesz az ég, majd délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és estefelé nyugaton eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az élénk, erős déli-délkeleti szélben 15 és 22 fok közé melegedhet a levegő.

Forrás: Időkép