Záporos, zivataros péntek

Pénteken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és a naposabb időszakok mellett többfelé kell készülni záporra, zivatarra, akár ismétlődő jelleggel is. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek is kialakulhatnak, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A déli-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalra északon foltokban pára, köd képződhet. Reggel 9-16 fokot mérhetünk. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a délnyugati, nyugati szél. A legmelegebb órákban 21-30 fokot mutathatnak a hőmérők, az Alföld keleti, délkeleti és déli tájain számíthatunk a legmelegebbre.

Vasárnap már több napsütésre számíthatunk, és csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk, északon, északkeleten erős lesz a nyugatias szél. Délutánra 23 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn és kedden ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, illetve felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért heves viharokra is számítani kell. Hétfőn 22 és 29, kedden 20 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Forrás: Időkép