Bármilyen furcsa, már keresik városunk idei karácsonyfáját

Bár még ragyogóan süt a nap és az idő is igazán nyárias, nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy vasárnap már októberbe lépünk, ami egyértelműen jelzi, hogy „közeleg a tél” és vele együtt az adventi időszak. Ahhoz pedig szervesen kapcsolódik az Eger Advent és persze a Dobó tér ékéül szolgáló városi karácsonyfa.

A fát minden évben a cég lakossági felajánlásokból választja ki és látványos előkészületek mellett szállítja a Dobó térre, hogy ott aztán díszes, ünnepi köntösbe öltöztessék az örökzöldet. 2021-ben például a város addigi legnagyobb karácsonyfája került a főtérre, a kivágásról, szállításról, díszítésről akkor látványos videóban számolt be portálunk, melyet IDE KATTINTVA lehet visszanézni.

Eger város karácsonyfája 2021-ben a nagyjából 17 méteres magasságával az addigi legnagyobb és legmagasabb fa volt, ami előtte bármikor helyet foglalt a Dobó téren. Fotó: Lénárt Márton

Idén bőven időben kezdte meg a fa keresését a városi cég, reméljük sok-sok szép fenyőfát ajánlanak majd fel, hogy városunkat ékítse a karácsonyi ünnepi időszakban. A felhívás értelmében a cég nagyjából 12 folyóméter magasságú fenyőfát keres, mely méltó módon illeszkedik majd a tér ünnepi hangulatához. Természetesen a fa kivágásának és elszállításának költségét a Városgondozás Eger Kft. vállalja.

Akik esetleg szeretnének élni a felajánlás lehetőségével, azok a 06-30-390-2140 telefonszámon vagy a [email protected] elérhetőségeken jelezhetik a cég felé szándékukat.

Címlapfotó: Lénárt Márton