Erős lehűlés jön esővel, széllel

Kedden északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek. Élénk, főként az ország déli felén erős, viharos lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 23 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti, északnyugaton pedig 10 fok alatti maximumokat. Délután már délkeleten is csökkenni fog a hőmérséklet.

Szerdán a Dunántúlon fehőátvonulásokra kell számítani, a Dunától keletre még vastagabb lesz fölöttünk a felhőzet. Kezdetben délen, délkeleten fordulhat elő kisebb eső, a délutáni órákban elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon lehetnek záporok, nyugaton néhol zivatarok. A Dunántúlon és északkeleten élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban 1-8, délután 12-17 fokra számíthatunk.

Csütörtökön a keleti határ mentén az eső eshet, máshol elszórt záporok, néhol zivatarok lehetnek a napos időszakok mellett. Élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Hűvös idő lesz, a maximumok 11 és 16 fok között alakulnak.

Pénteken sok napsütés várható, rövid záporok csak helyenként fordulhatnak elő. Élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban helyenként gyengén fagyhat, napközben 12-17 fok valószínű. Hétvégén sem jön jelentősebb felmelegedés, gyakran szeles időre számíthatunk elszórt esővel, záporokkal.

Forrás: Időkép