Feltámad a szél, de sokat fog sütni a nap

Szerdára elvonulnak a felhők, és ismét többfelé lesz napos az idő. Jelentéktelen csapadék legfeljebb reggel délen fordulhat elő, illetve ekkor még többfelé párás, ködös lehet a levegő. Az északias szelet többfelé élénk, erős, északkeleten néhol viharos lökések kísérhetik. Kora reggel 0, +7, napközben 3-11 fok várható, a szeles időben azonban sokkal hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt.

Csütörtökön kezdetben kevesebb, délután több napsütés ígérkezik. Csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, északon, északkeleten helyenként megerősödik. A reggel kifejezetten csípősnek ígérkezik, országos fagy várható -6, -1 fok közötti minimumokkal, de a fagyzugokban -8, -7 fokig hűlhet a levegő. Délután mindössze 3-9 fok valószínű.

Pénteken egy hidegfront hatására elszórtan eső, záporok, a hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Szakadozott lesz felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatóak. A nyugati, északnyugati szél a déli tájak kivételével többfelé megerősödhet. Napközben 5-11 fokra van kilátás.

A hidegfront mögött hétvégén téliesre fordul az időjárás, szombaton már csak 2-7, vasárnap 0, +5 fok közötti maximokat mérhetünk, ezen a napon reggel pedig már országszerte fagyni fog. A több-kevesebb napsütés mellett felhőátvonulások várhatók elszórt záporokkal, majd egyre inkább hózáporokkal. A hétvége folyamán sokfelé erős lesz az északnyugati szél.

Forrás: Időkép