Futó záporok előfordulhatnak

Csütörtökön napközben napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhatnak elő futó záporok. Este északnyugat felől azonban egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, északnyugaton, északon és északkeleten egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 5 és 12, délután 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek reggel még északkeleten eshet néhol, majd napközben fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A gomolyokból futó záporok főként északkeleten, keleten és néhol északnyugaton alakulhatnak ki. Többfelé élénk, a Dunától keletre helyenként erős lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Szombaton elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, csapadék nem lesz. A nyugatias szél kevés helyen még felélénkül, a legtöbb helyen viszont már gyenge, mérsékelt lesz. Délután kora nyárias időre, 20-27 fokra van kilátás, az alacsonyabb értékeket északkeleten mérhetjük.

Vasárnapra száraz, napos-fátyolfelhős idő körvonalazódik. A délies szél a Dunántúl északi felén lehet élénk. A nappali felemelegedés tovább erősödik, 24-29 fok közötti maximumok várhatóak. Jövő hét elején folytatódik a nyárias meleg, 25-30 fokos maximumokkal, száraz, napos és többfelé szeles idővel.

Forrás: Időkép