Helyenként zápor, zivatar kialakulhat

Csütörtökön folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, és még több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Többfelé élénk lesz az északi-északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel 8 és 15 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

Pénteken a napos-gomolyfelhős időben délnyugaton csak helyenként, máshol többfelé várható zápor, zivatar, de egyes tájainkon felhőszakadásra és jégesőre is számítani is. A déli-délnyugati szél több helyen élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szombaton már több napsütésre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulására már kevesebb helyen van esély. Többfelé élénk lesz a déli-délkeleti szél. A délutáni órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap és hétfőn mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, de elszórtan még mindig kialakulhatnak átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a légmozgás. Délutánonként 24-29 fokos csúcsértékeket mérhetünk.

Forrás: Időkép