Vitézy Dávid állatvédelmi tanácsadója a kápolnai Macskaárvaház vezetője? 

Közös sajtótájékoztatót tartott az állatvédelemről Vitézy Dávid föpolgármesterjelölt, Bóday Pál a Macskaárvaház Alapítvány vezetöje és Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója.

 Úgy tudjuk, Bóday Pál jelentős szerepet vállalt Vitézy állatvédelmi koncepciójának kidolgozásában. 

Dávid a rendszerváltás óta az első budapesti főpolgármesterjelölt, akinek állatvédelmi programja van, már csak ezért sem volt kérdés, hogy Kapin Ricsi barátommal együtt, amiben tudjuk, segitjük a munkáját.

– fogalmazott Bóday, hozzátéve: több évtizedes baráti kapcsolat fűzi a nemzetközi hírű közlekedési szakemberhez.

 Annakidején együtt tiltakoztunk a Bajnai-Kóka féle vasúti szárnyvonalbezárások ellen.

– meséli Bóday Pál,  hozzátéve: kevesen tudják, de Dávid nem csak mentett macskák gazdája, de hosszú évek óta lelkes macskamentő is: még a Közlekedési Múzeum igazgatójaként is rendszeresen mentett cicákat, például az Északi Járműjavító területéről. Bóday Pál hozzátette: Vitézy Dávid világlátott, a városüzemeltetésben is tapasztalatot szerzett szakemberként, pontosan tudja, mik a legfontosabb feladatok egy nagyvárosban az állatvédelemben, de örülök és megtisztel, hogy kikérte a véleményemet és – bevallása szerint – számos fontos programponttal tudtam kiegészíteni az állatvédelmi koncepcióját.

Bóday Pál hozzátette: ha Vitézy Dávid nyer, óriási munka vár rá – az állatvédelemben is, hiszen Budapest jelenlegi főpolgármestere az elmúlt közel fél évtized alatt lényegében semmit nem tett ebben az ügyben. Kérdésünkre Bóday Pál elmondta: néhány vállalhatatlan, az állatvédelem ellen áskálódó és a Macskaárvaházat gyalázó politikus kivételével, bárkivel szívesen konzultál állatvédelmi kérdésekről.

Egerben Dr. Pápai Ákosssal, Balla Péterrel, Bódi Zsolttal, Kovács Cs. Tamással és Mirkóczki Ádámmal is többször beszéltünk már arról, mire lenne szükség ahhoz, hogy Eger egy a mostaninál sokkal állatbarátabb város lehessen.

– fogalmazott a Macskaárvaház vezetője, hozzátéve: Vitézy Dávid elismert szakemberként, bármely politikai oldal számára vállalható, hiteles szereplõként jelent meg a politikában. Egerben hasonló típusú politikai karakterű személyiségnek, talán Tarsoly József polgármesterjelölt tekinthető.