Huszáros hajrával nyertek Egerben a Vitézek

Hétgólos vereséget szenvedett az Eszterházy SC női kézilabda csapata az NB I/B 9. fordulójának mérkőzésén a Leányka úti sportcsarnokban.

Az egyetemista lányokat az Esztergomi Vitézek múlták felül 35-28-ra. A vendégek a sokszoros válogatott Szucsánszki Zitával, és a korábbi szövetségi kapitány, a nyáron a Ferencvárossal még Bajnokok Ligája ezüstérmet ünneplő Elek Gábor szakmai igazgatóval a fedélzeten érkeztek városunkba. Sorozatban három vereséggel zárult meccset követően szeretett volna vigasztalódni Farkas József együttese, noha az esélyek a látogatók mellett szóltak. Kiegyenlített első játékrészt láthattak a kilátogató nézők.

A mieink háromgólos hátrányból felállva hozták döntetlenre a félidőt. Térfélcserét követően sem történt lényeges változás a mérkőzés képét tekintve, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Olykor az Eszterházy SC is birtokolt minimális előnyt. Az utolsó negyedóra kezdetén még 21-21 volt az állás, utána azonban robbantottak a Vitézek. Öt perc alatt öt gólos differencia alakult ki, így a végjátékra nem maradt esélye az Egernek.


Női kézilabda NB I/B., 9. forduló
Eszterházy SC – Esztergomi Vitézek 28-35 (14-14)

Eszterházy-csarnok 200 néző. Játékvezetők: Kovács T., Mándli B.
Gólszerzők: Kiser 6, Vass 5, Iván E., Zsákovics 3-3, Kurmai, Gazsovics, Bernát, Tóth G. 2-2, Pint, Zákányi, Kozma illetve Csiki 10, Szucsánszki, Horváth A. 5-5, Pap, Takács, Hajtai, Valovics 3-3, Majoros, Ábrahám, Farkas.
Hétméteresek: 6/3 illetve 6/4
Kiállítások: 8 perc illetve 6 perc

A játéknap további mérkőzései:
Ferencvárosi TC U19 – Kispest NKK 34-27
DVSC Schaeffler – Tempo KSE 32-33
Hajdúnánás – Zengő Alföld Orosházi Kézilabda Akadémia 23-20
PTE PEAC-SIPO – PC Trade Szegedi NKE 35-25
SZISE-Bamba Marha – Szigetszentmiklós NKSE 35-29
Vasárnap
Gárdony-Pázmánd NKK – Érd
Komárom VSE – Szombathelyi KKA

Forrás: Agriasport