Kísértett a Magyar Kupa visszavágó a népligeti BL-meccsen

Súlyos, 18-7-es vereséget szenvedett a Tigra-ZF-Eger női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája C-csoportjának harmadik játéknapján a Ferencváros népligeti uszodájában.

A kvartett magyaros rangadójának legelején a technika is közbeszólt, az első negyedben ugyanis meghibásodott az időmérő-rendszer, de a rendezők orvosolni tudták a problémát és néhány perccel később folytatódhatott az idény negyedik FTC-Eger találkozója. A mieink hamar be is találtak az intermezzo után, aztán még 2–1-re is vezetett Sike József együttese, ekkor viszont beindult az a Fradi-henger, amit az Eger a szezonban már egyszer, a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján megtapasztalt. Gerendás György társasága olyan tempóra kapcsolt (elsősorban a hatgólos Gurisatti Gréta), amivel állva hagyta csapatunkat. A félidőben már 7-3-as előnyben volt az FTC, és ezt még tudta fokozni egy 6–0-s harmadik nyolcperccel. A sérülésekkel is küzdő Eger nem tudott mit kezdeni a zöld-fehérekkel, és bár 16–3 után Szellák Csenge vezetésével még volt egy fellángolása a magyar bajnoknak, végül a közte tízet sem tudta megtartani.

Bajnokok Ligája, C-csoport, 3. forduló
FTC-Telekom – Tigra-ZF-Eger 18-7 (4-2, 3-1, 6-0, 5-4)

Budapest, Népligeti uszoda. Játékvezetők: Nicolosi (olasz), Grandin (francia)
Gólszerzők: Gurisatti 6, Tóth-Csabai, Vályi, Máté, Dömsödi, Nagy 2–2, Kuna, Leimeter 1-1, illetve Szellák 3, Skultéti, Weston, Szilágyi, Lendvai 1-1.

dr. Sike József:
– Ez volt ma a realitás. Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor a vízben lévők átlagéletkora nem érte el a tizennyolc évet. A lényeg az, hogy ezek a fiatalok fejlődnek és minden egyes mérkőzéssel nagyobb tapasztalattal, egyre jobbak lesznek.

A csoport másik mérkőzésén a Keszthelyi-Nagy Ritával felálló, tavalyi ezüstérmes Mataro domináns győzelmet aratott az Ethnikos otthonában.
Ethnikos (görög) – Mataro (spanyol) 4-13 (1-6, 1-4, 2-2, 0-1)

A csoport állása: 1. Mataro 9 pont, 2. Ethnikos 4 pont, 3. Ferencváros 3 pont, 4. Eger 2 pont.

A negyedik fordulóban, november 25-én Sike József tanítványai a Keszthelyi Ritát foglalkoztató, s az előző idényben döntős, Egerben a nyitókörben fölényes győzelmet arató spanyol Mataróhoz látogatnak, míg a Gerendás György által irányított Ferencváros a görög Etnikoszt látja vendégül.

Forrás: Agriasport

Indexkép: Pixabay