Jön a hétzáró front

Vasárnapra megérkezik a következő front, már éjjel elkezd esni. Országszerte esőt, záporokat, zivatarokat és felerősödő, helyenként viharos szelet hoz magával, néhol kiadós csapadék eshet. A front gyorsan átvonul, késő délután kelet felé távozik a csapadék. Nyugat felől felszakad a felhőzet, délután a legtöbb helyen már a napsütésé lesz a főszerep. A csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között alakulhat, délnyugaton lesz melegebb.

Hétfőn naposabb időben bízhatunk, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. Az élénk déli-délnyugati szélben délután 14-19 fokot mérhetünk. Hajnalban hűvösebb lesz, helyenként köd képződhet, 3 és 10 fok közötti minimumokra készülhetünk.

Kedden a reggeli pára, köd az észak tájakon csak lassan oszlik fel. Napközben a napos időszakok mellett elszórtan számíthatunk záporokra, kevés zivatarra. Északkeleten élénk lehet a délnyugati szél, másutt gyenge, mérsékelt lesz. 11-18 fokos maximumokra van kilátás.

Szerdán nagy területen válhat ködössé a levegő, ami hamar feloszlik, a legtöbb helyen hamar feltámad az északnyugatira forduló szél. Napközben elszóratn záporok, egy-egy zivatar kialakulhat. 8 és 16 fok közé melegszik a levegő.