Közlekedési Kultúra Napja

A közlekedők egymás iránti tiszteletére hívja fel a figyelmet minden év május 11-én A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat Magyarországon. Az első kampányt 2015-ben szervezték, 15 közlekedési partnerszervezettel. Azóta is folyamatosan nő a csatlakozók száma.

Magyarországon több mint 5 millió gépjármű, és mintegy kétmilliárd közlekedő van. A közlekedés egy folyamatosan fejlődő lehetőség úticélunk elérésére, és nem stresszforrásnak, hanem élménynek kellene lennie. Mivel egyre többen, többféle eszközzel közlekedünk, fel kell ismernünk, hogy egymásra vagyunk utalva, együtt kell működnünk, hogy biztonságosan jussunk el az úticélunkhoz.

A Közlekedési Kultúra Napja kampányának üzenete, hogy ez egyéni szinten kezdődik a másik közlekedő tiszteletével, és kedvességgel, a családokban jó példa mutatásával a következő generációk felé.

A kampány keretében a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsággal 2024. április 10-én délelőtt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola diákjaival közösen egy flashmobbal hívta fel a figyelmet az egri Barkóczy úton zebrák környékén előírt szabályok betartásának fontosságára, a gyalogos balesetek megelőzésére.
… hogy mindenki hazaérjen!