Ma javarészt őszi időnk lesz

Kedden főként északkeleten számíthatunk többórás napsütésre, máshol több felhő lesz az égen. A Dunántúlon és a középső tájakon elszórtan időnként kisebb eső, futó zápor kialakulhat. Helyenként a Dunántúlon élénk lehet az északnyugati szél. Hajnalban 2-14 fok várható, északon, északkeleten lesz a leghidegebb, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy sem kizárt. Napközben 14 és 24 fok közé melegszik a levegő, északon, északkeleten lesz a leghővösebb.

Szerdán a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén már számíthatunk hosszabb napos időszakokra, esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Délután 19-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön is sokfelé számíthatunk napos időre, csapadék ezen a napon sem várható, viszont a reggel ismét többfelé párás, ködös lehet. Keleten élénk lehet a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Pénteken hosszabb-rövidebb napos időszakok válthatják egymást, kisebb eső, futó zápor az ország északi felé fordulhat elő a nap első felében. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Délután 21-26 fokra van kilátás. Szombaton napos, csapadékmentes idő ígérkezik. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a délies szél. Napközben 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő. Újabb esőfelhők vasárnap napközben érkezhetnek.