Nálunk is érezni lehetett a szlovákiai földrengést

Szlovákia keleti részén erős földrengés pattant ki hétfő este 20 óra 23 perckor. Magyaroszágon is érezni lehetett a földmozgást.

Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint 5,2-es erősségű volt a rengés, az Euro-mediterrán Szeizmológiai Központ adatai szerint a rengés erőssége kereken 5-ös volt. A rengés a szlovákiai Homonna településtől majd 20 kilométerre pattant ki. Sérültekről, károkról szerencsére eddig nem érkezett jelentés.

Nagyon kilengett a szeizmográf az abaújkéri állomáson | Grafikon forrása: Foldrenges.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi-északkeleti felén lehetett leginkább érezni hazánkon belül a rengést, de még Miskolcról is érkeztek bejelentések a rengéssel kapcsolatban – olvasható a Boon.hu oldalán. Ugyanakkor még a vármegye déli részén is érezhető volt a földmozgás. A legtöbb esetben a lakosság azt észlelte, hogy megmozdultak a szekrények, az ágyak, valamint kilengett a csillár, de imbolygó forgószékről is említést tettek. Ugyanakkor Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több pontján is érezhető volt a rengés, Nyíregyházáról is kaptunk megerősítést az eseményről.

Kiemelt fotó: Google Earth || Forrás: idokep.hu